RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Montasje)

Ni års fengsel for øksemannen

Sist oppdatert:
Muhamed Geele (29) er dømt til ni års fengsel for å ha angrepet Muhammed-tegneren med øks.

29-åringen ble torsdag kjent skyldig i en dansk domstol for terror og drapsforsøk på Kurt Westergaard, som tegnet de kontroversielle Muhammed-tegningene i Jyllands-Posten.

Straffeutmålingen ble først klar fredag, og retten i Århus har dømt mannen til ni års fengsel, melder danske BT. I tillegg er han utvist fra Danmark på livstid.

Anket på stedet
Forsvarsadvokat Niels Chr. Strauss anket dommen på stedet. Han ønsker at terrordommen skal frafalle, i tillegg til at han ønsker en mildere straff for sin klient.

Geele gikk til angrep på Westergaard i tegnerens bolig 1. januar i fjor. Werstegaard låste seg inn på et rom og tilkalte politiet.

29-åringen ble pågrepet av politiet på åstedet, og ble tiltalt for drapsforsøk mot en politimann. Han ble imidlertid ikke dømt for sistnevnte forhold.

Barnebarn alene igjen i stua
Da han rømte for å komme seg i sikkerhet fra øksemannen, ble hans barnebarn sittende alene igjen i stua.

Karikaturtegneren hadde valget mellom å prøve å hente jenta, eller å skynde seg inn på badet, som er bygget om til et såkalt sikringsrom.

- Det var en fryktelig beslutning å skulle ta. Men jeg valgte det siste, og det er jeg nå i ettertid svært glad for. Jeg tror ikke jeg ville ha overlevd hvis jeg hadde gått inn i stua, sa Westergaard til avisa Berlingske Tidende etter angrepet.

Ropte om hevn
Mens tegneren låste seg inne på sikringsrommet, satt altså fem år gamle Stephanie alene igjen i stua.

Jenta skal ha forholdt seg rolig mens øksemannen forsøkte å bryte seg inn i sikringsrommet mens han ropte om hevn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere