*Nettavisen* Nyheter.

Ni års fengsel for øksemannen

Foto: (Montasje)

Muhamed Geele (29) er dømt til ni års fengsel for å ha angrepet Muhammed-tegneren med øks.

04.02.11 21:33

29-åringen ble torsdag kjent skyldig i en dansk domstol for terror og drapsforsøk på Kurt Westergaard, som tegnet de kontroversielle Muhammed-tegningene i Jyllands-Posten.

Straffeutmålingen ble først klar fredag, og retten i Århus har dømt mannen til ni års fengsel, melder danske BT. I tillegg er han utvist fra Danmark på livstid.

Anket på stedet
Forsvarsadvokat Niels Chr. Strauss anket dommen på stedet. Han ønsker at terrordommen skal frafalle, i tillegg til at han ønsker en mildere straff for sin klient.

Geele gikk til angrep på Westergaard i tegnerens bolig 1. januar i fjor. Werstegaard låste seg inn på et rom og tilkalte politiet.

29-åringen ble pågrepet av politiet på åstedet, og ble tiltalt for drapsforsøk mot en politimann. Han ble imidlertid ikke dømt for sistnevnte forhold.

Barnebarn alene igjen i stua
Da han rømte for å komme seg i sikkerhet fra øksemannen, ble hans barnebarn sittende alene igjen i stua.

Karikaturtegneren hadde valget mellom å prøve å hente jenta, eller å skynde seg inn på badet, som er bygget om til et såkalt sikringsrom.

- Det var en fryktelig beslutning å skulle ta. Men jeg valgte det siste, og det er jeg nå i ettertid svært glad for. Jeg tror ikke jeg ville ha overlevd hvis jeg hadde gått inn i stua, sa Westergaard til avisa Berlingske Tidende etter angrepet.

Ropte om hevn
Mens tegneren låste seg inne på sikringsrommet, satt altså fem år gamle Stephanie alene igjen i stua.

Jenta skal ha forholdt seg rolig mens øksemannen forsøkte å bryte seg inn i sikringsrommet mens han ropte om hevn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag