RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni av ti straffes i Drammen

Sist oppdatert:
Drammenspolitiet har lykkes i sitt arbeid med å bekjempe ungdomskriminalitet. Så langt i år er 274 straffet.

Dette tilsvarer en oppklaringsprosent på nærere 90 prosent. Politiet i Drammen satser tungt på voldskriminalitet og unge lovbrytere.

- Trusler og vold utgjør de fleste sakene. Tenåringer truer hverandre, ofte via tekstmelding på mobiltelefon. Deretter møtes de ansikt til ansikt for å gjøre opp. Da brukes både knyttnever og belter til å utføre slag mot den andre, sier Johannessen til Drammens Tidende.

Politiet bruker konfliktråd oftere enn før, og mange av sakene løses her.

Riksadvokaten har bestemt at voldssaker skal avgjøres i løpet av 90 dager og saker med unge lovbrytere under 18 år innen 42 dager. Søndre Buskreud politidistrikt har brukt gjennomsnittlig 52 dager på å oppklare sakene med unge kriminelle. Dette er fjerde best i landet.

Også på voldskriminalitet går det raskt i Drammen. 73 dager tok det å oppklare gjennomsnittssaken, mot 107 dager som er landsgjennomsnittet. Oppklaringsprosenten her er på 70,3 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere