RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni døde av fuglevirus

Ni mennesker er døde av fugleinfluensa i Vietnam i 2005. Faren øker for at sykdommen skal spre seg og bli en verdensomfattende epidemi.

Lørdag rapporterte Vietnam at to av landets innbyggere er døde av fugleinfluensa. Dermed er ni mennesker døde på grunn av fuglevirus siden nyttår. Fem døde bare denne uken, melder AP.

Verdens Helseorganisasjon (WHO) slår nå alarm på grunn av den høye dødeligheten og mangel på kunnskap om sykdommen. 70 prosent av de som har vært smittet av sykdommen døde, og organisasjonen etterlyser forskning for å få svar på kritiske spørsmål om hvordan sykdommen smitter, særlig ettersom det ikke finnes noen vaksine eller effektiv behandling mot sykdommen.

En 35 år gammel vietnamesisk kvinne døde av viruset fredag, etter at hun hadde blitt lagt inn ved sykehuset for tropiske sykdommer i hovedstaden ho Chi Minh. Kvinnen utviklet høy feber en uke etter at hun hadde slaktet en and, men ingen av slektningene hennes, som spiste fuglen, har vist noen tegn på sykdommen, og kvinnen spiste ikke noe av anden selv.

En 17 år gammel gutt som døde 15.januar testet også positivt for fuglevirus, sier en lokal helsearbeider anonymt til AP lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere