RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni finske turister omkom

Foto: AP/SCANPIX
Sist oppdatert:
Ni finske turister omkom i en bussulykke i Sør-Spania lørdag.

Bussen med de finske turistene kolliderte i nærheten av byen Benalmadena, ikke langt fra Malaga. Det var 49 passasjerer om bord, og alle skal være fra Finland.

Det finske utenriksdepartementet opplyser sent lørdag at ni personer har omkommet. Sju av disse er kvinner, en er mann, og i tillegg skal en liten jente ha omkommet, skriver finske Hufvudstadsbladet. Ifølge den spanske avisen El Pais var jenta sju år gammel.

Minst seks personer er hardt skadd og 32 har mindre skader. De hardt skadde ble sendt til sykehus i Marbella og Malaga. Myndighetene frykter at dødstallene vil stige, siden situasjonen er kritisk for flere av de skadde.

Finske UD har så langt ikke frigitt identiteten til de omkomne.

Fører arrestert
Ulykken skjedde på motorveien AP-7 klokken 19.30 da en firehjulstrekker foretok en mislykket forbikjøring i høy hastighet og krasjet inn i siden av bussen. Bussen kjørte da av veien og veltet. Ifølge spanske medier var det dårlig vær og vanskelige kjøreforhold da ulykken skjedde.

Politiet har arrestert sjåføren av firehjulstrekkeren. Ifølge politikilder skal denne sjåføren ha vært beruset med en promille på 0,5 - det dobbelte av hva som er den lovlige grensen i Spania.

På vei hjem
Alle finnene hadde vært på en ukes ferie på solkysten i regi av den finske reiseoperatøren Aurinkomatkat. Ifølge selskapets direktør Jukka Salama var bussen på vei til flyplassen i Malaga hvor finnene skulle fly hjem til Helsingfors klokken 03.30 natt til søndag.


View Larger Map

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere