*Nettavisen* Nyheter.

Ni overlevende funnet

Etter å ha levd på kokosnøtter og villsvin i 38 dager, ble ni overlevende funnet på Andaman-øyene etter flodbølgekatastrofen 2. juledag.

02.02.05 21:18

Det melder nyhetsbyrået AFP ifølge Sky News. De ni overlevende ble funnet onsdag - over en måned etter at flodbølgen skyllet inn over store deler av Sørøst-Asia.

Indiske redningsmannskaper rapporterer å ha funnet de ni overlevende på en av de indiske Andaman-øyene utenfor Thailand.

De overlevende, fem menn, en kvinne og tre barn fra Nicobarese-stammen, ble oppdaget i en skog på den fjerntliggende øya Campbell Bay. Da hadde de i 38 dager vandret rundt i øde landsbyer lagt i ruiner av flodbølgene.

Politiet karakteriserer funnet som et mirakel.

- Dette er et mirakel. Det er en Guds handling at de er i live, sier politiinspektør Shaukat Hussain i Campbell Bay-politiet.

De ni overlevende var alle utmagret. De siste 38 dagene har de levd av kokosnøtter, villsvin og kokosnøttvann, ifølge politisjefen.

- De satt i skogen da vi så dem. De bare løp mot oss, uten å si noe. De virket lykkelige, men det var verken klemming, tårer eller gledesrop, opplyser Hussain til AP.

To av de overlevende var kraftig dehydrert og ble sendt til sykehus. Den eldste var en 65 år gammel mann, mens den yngste var en 11 år gammel jente.

Campbell Bay ligger bare 225 kilometer fra Banda Ache, det indonesiske området som ble verst rammet av tsunamien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag