RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nigel Farage gir seg ikke som UKIP-leder likevel

UKIP: Nigel Farage trakk seg som leder av UKIP etter valget.
UKIP: Nigel Farage trakk seg som leder av UKIP etter valget. Foto: Suzanne Plunkett (Scanpix)
Sist oppdatert:
Nigel Farage trekker avskjedssøknaden og fortsetter som leder for partiet UKIP. Farage trakk seg etter valget i Storbritannia torsdag.

– Selv om jeg har fortjent en ferie, og selv om jeg gjerne skulle brukt sommeren på å fiske, å gå på tur, og selvfølgelig i EU-parlamentet der helvete bryter løs for tiden, så har jeg funnet ut at jeg skylder partiet å fortsette, skriver Farage i en kommentar i The Telegraph.

LES OGSÅ: Tre partiledere trekker seg

Før valget lovte Farage å trekke seg dersom han ikke ble gjenvalgt. Før helgen leverte han sin avskjedssøknad, men på et møte mandag besluttet partiet å si nei. Deretter trakk partilederen avskjedssøknaden.

Slått av De konservative

Farage ble slått av Craig Mackinlay fra De konservative i valgkretsen Thanet South i det britiske parlamentsvalget. Da han trakk seg, holdt han likevel muligheten åpen for å stille til valg igjen som leder i september.

Dermed er det to – og ikke tre – partiledere som går av etter det overraskende valget, der De konservative motbeviste både meningsmålingene og valgdagsmålingen ved å sikre seg flertall alene. Både Labours Ed Miliband og Liberaldemokratenes Nick Clegg trakk seg etter valget.

Én representant

EU- og innvandringskritiske UKIP fikk 12,6 prosent av stemmene. Det er flere enn både Liberaldemokratene og SNP, og en solid framgang fra 3,1 prosent ved valget i 2010. Likevel fikk partiet bare én representant inn i Parlamentet, på grunn av Storbritannias valgsystem.

Farage var en av grunnleggerne da UKIP ble stiftet i 1993. Han har ledet UKIP siden 2006, med unntak av i en periode fra 2009 til 2010.

LES OGSÅ: Tenåringsjenter gråter for Ed Miliband (45)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere