*Nettavisen* Nyheter.

Nigel Farage gir seg ikke som UKIP-leder likevel

UKIP: Nigel Farage trakk seg som leder av UKIP etter valget. Foto: Suzanne Plunkett (Scanpix)

Nigel Farage trekker avskjedssøknaden og fortsetter som leder for partiet UKIP. Farage trakk seg etter valget i Storbritannia torsdag.

11.05.15 20:14

– Selv om jeg har fortjent en ferie, og selv om jeg gjerne skulle brukt sommeren på å fiske, å gå på tur, og selvfølgelig i EU-parlamentet der helvete bryter løs for tiden, så har jeg funnet ut at jeg skylder partiet å fortsette, skriver Farage i en kommentar i The Telegraph.

LES OGSÅ: Tre partiledere trekker seg

Før valget lovte Farage å trekke seg dersom han ikke ble gjenvalgt. Før helgen leverte han sin avskjedssøknad, men på et møte mandag besluttet partiet å si nei. Deretter trakk partilederen avskjedssøknaden.

Slått av De konservative

Farage ble slått av Craig Mackinlay fra De konservative i valgkretsen Thanet South i det britiske parlamentsvalget. Da han trakk seg, holdt han likevel muligheten åpen for å stille til valg igjen som leder i september.

Dermed er det to – og ikke tre – partiledere som går av etter det overraskende valget, der De konservative motbeviste både meningsmålingene og valgdagsmålingen ved å sikre seg flertall alene. Både Labours Ed Miliband og Liberaldemokratenes Nick Clegg trakk seg etter valget.

Én representant

EU- og innvandringskritiske UKIP fikk 12,6 prosent av stemmene. Det er flere enn både Liberaldemokratene og SNP, og en solid framgang fra 3,1 prosent ved valget i 2010. Likevel fikk partiet bare én representant inn i Parlamentet, på grunn av Storbritannias valgsystem.

Farage var en av grunnleggerne da UKIP ble stiftet i 1993. Han har ledet UKIP siden 2006, med unntak av i en periode fra 2009 til 2010.

LES OGSÅ: Tenåringsjenter gråter for Ed Miliband (45)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.