RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nintendo til nye høyder

Sist oppdatert:
Den japanske Wii-suksessen fortsetter.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Japanske Nintendo har ingen grunn til å angre på satsingen av Wii. Takket være spillemaskinens suksess høyner selskapet fremtidsprognosene for tredje gang på under ett år.

NA24 - din næringslivsavis

Det skriver Bloomberg News.

Etterspørselen etter Wii og den mindre DS har vært overraskende stor. I tredje kvartal sopet Nintendo inn et overskudd på 126 milliarder yen. Det er en forbedring på 63 prosent i forhold til i fjor og langt bedre enn hva analytikerne hadde forventet.

Flere millioner solgt
Wii-suksessen er også grunnen til at selskapet høyner fremtidsprognosene – igjen. Blant annet regner det japanske konsernet å selge 18,5 millioner Wii-maskiner i løpet av året, noe som er en økning på 5,7 prosent mot de tidligere prognosene.

Samtidig spås antallet solgte Wii-spill å øke til 115 millioner, nesten 20 prosent mer enn hva selskapet tidligere har trodd.

Slår rivalene
Allerede i fjor solgte Wii bedre en så vel Sonys Playstation 3 som Microsofts Xbox 360 i både USA og Japan. Nå taler mye for at Nitendo kommer til å gå forbi erkerivalen Sony å bli verdens største spillmaskinprodusent under det kommende regnskapsåret, ifølge Bloomberg News.

Nitendo-aksjen fortsetter dermed ferden mot nye høyder. Siden det nåværende regnskapsåret begynte i april 2007 har kursen steget med 58 prosent samtidig som Nikkei-indeksen har sunket med 26 prosent, ifølge Financial Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere