RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«No surrender» for Kerry

Sist oppdatert:
BOCA RATON, FLORIDA (TV 2 Nettavisen): Torsdag stiller Bruce Springsteen opp for John Kerry i Wisconsin. Men Kerry har mer bruk for «No surrender» i Florida, der nederlaget kan lure rundt hjørnet.

De siste dagene har gitt John Kerry medvind. Ikke bare knepper han inn på George W. Bush på meningsmålingene. Onsdag vant Kerrys hjemmelag Boston Red Sox «World Series» i baseball.

Opptredenen med Bruce Springsteen i studentmekkaet Madison torsdag gir Kerry enda et kjærkomment løft. Men Kerry har ikke mye tid til å pleie velgerne i «Meieri-staten». Fredag er det nemlig D-dag for Kerrys kampanje i Florida. Der viser en måling fra Los Angeles Times at Kerry må gi alt han har for å forhindre et nederlag. I målingen ligger han hele åtte prosentpoeng bak George W. Bush.

Vorspiel
Ledelsen er like stor blant alle de spurte som blant velgere som trolig kommer til å stemme. Kerry vil derfor gjøre alt for å ildne demokratene til kamp. Fredag starter han dagen i Tampa på Gulf-kysten. Etter en stopp i West Palm Beach på Atlanterhavssiden, avslutter han dagen helt sør i Miami. Der holdt visepresident John Edwards et «vorspiel» allerede onsdag.

Fornøyde
Forklaringen på demokratenes forkjærlighet for Florida-velgerne er enkel: Med sine 27 valgmannsstemmer kan «Solskinnsstaten» avgjøre valget i 2004 som for fire år siden. I mellomtiden har Florida hatt glede av en mye større vekst i sysselsettingen enn i de to andre viktigste kampstatene Ohio og Pennsylvania.

Det gir Bush en klar fordel blant Florida-velgerne. I målingen fra Reuters svarer 53 prosent av de spurte at de er fornøyde med måten Bush gjør jobben sin på. I tillegg får Bush hjelp av guvernør Jeb Bush, som gjør alt han kan for å hjelpe storebror George.

Må gi alt
En måling fra Reuters gir Bush en ledelse på bare ett prosentpoeng både i Florida og hele USA under ett. Det er lite for en sittende president. Men for fire år siden ledet utfordreren Bush med fem prosentpoeng nasjonalt på visepresident Al Gore. Selv om målingene på nasjonalt plan viser framgang for Kerry, må han gi alt for å forhindre at Florida igjen blir delstaten som knuste demokratenes drøm om Det hvite hus.

TV 2 Nettavisen følger innspurten fra Florida.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere