Nødlandet etter bombealarm

Foto: BOB STRONG (Reuters)

Lørdag morgen måtte et passasjerfly med 273 personer om bord nødlande på Arlanda i Stockholm.

25.09.10 17:06

Et Boeing 777 var på vei fra Toronto i Canada til Karachi i Pakistan, men ble tvunget til å lande på Arlanda etter en bombetrussel om bord. Det opplyser flyplassens pressesjef, Anders Bredfell.

Flyet landet på flyplassen utenfor Stockholm like etter klokken 07.30 lørdag morgen.

Like etter klokken 09.30 pågrep svensk politi en mann som var mistenkt for å ha sprengstoff med seg inn i flyet.

Mannen ble pågrepet samtidig som de første passasjerene ble evakuert fra flyet, opplyser Aftonbladet. Ifølge politiet gikk evakueringen rolig for seg.

- Det er en pakistansk mann med kanadisk pass om bord, som man mistenker har sprengstoff på seg, sier Janne Hedlund ved länskommunikationscentralen til avisen.

Sprengladninger

Piloten skal ha varslet flyplassens ledelse på Arlanda om at en person om bord på flyet kan ha sprengladninger på seg.

- Det er ingen uttalt trussel om bombing, men mer en mistanke om at en person har sprengstoff på seg etter at det kanadiske grensepolitiet skal ha kontaktet flyet, sier Lars Inge Grant til SvD.

Svenske luftfartsmyndigheter mottok informasjonen fra Canada gjennom flytrafikksentralen i Norge.

Lørdag formiddag var det ikke bekreftet om hvorvidt trusselen var reell. Mannen er så langt siktet for å ha kommet med grove trusler.

- Han har indirekte truet gjennom å ha sagt at han hadde noe eksplosivt på seg, sa talsmann for politiet, Kjell LIndgren, på en pressekonferanse etter pågripelsen.

Det første politiet jobber med er å få identifisert den mistenkte, og avhøre de øvrige passasjerene, melder Aftonbladet.

Kanadiske luftfartsmyndigheter varslet om den mulige trusselen etter at en kvinne tipset politiet anonymt fra en telefonboks i Canada.

Påvirker ikke flytrafikken

Store politistyrker er på plass ved flyplassen, opplyser stasjonssjef Stefan Nylén hos politiet ved Arlanda. I tillegg er politiets bombeteknikkere på vei til flyplassen.

- Alle flyplasser har et spesielt område der man tar ned fly som er truet. Vi sperrer av og sikrer området rundt flyet, opplyser politiet til nyhetsbyrået TT.

Den øvrige flytrafikken på flyplassen blir ikke lørdag morgen påvirket av bombetrusselen. Alle terminalene er åpne som vanlig og alle øvrige flyginger går etter tidstabellen.

- Vi har så mye kapasitet at vi kan sette flyet på den ene siden, slik at det ikke påvirker trafikken generelt, sier pressesjefen ved flyplassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag