RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok en Janukovitsj-venn funnet død i Ukraina

En viktig alliert av ekspresident Viktor Janukovitsj er funnet død i Ukraina etter et angivelig selvmord. Det er den tredje Jankovitsj-tilhengeren som er funnet død på to uker.

Oleksandr Peklusjenko, tidligere guvernør i industriregionen Zaporizja, ble torsdag funnet død i sitt hjem, skutt i halsen.

- Etterforskernes foreløpige antakelse er at det dreier seg om selvmord, sier Ukrainas innenriksdepartement i en uttalelse.

Tidligere denne uka ble Stanislav Melnik, som var medlem av Janukovitsjs parti, funnet død i badekaret sammen med sin kone. Også dette var selvmord, ifølge myndighetene. Melnik var siktet for maktmisbruk.

I slutten av februar døde Mykhajlo Tsjetsjetov, ifølge politiet etter at å ha falt fra et vindu i 17. etasje i boligblokka han bodde i Kiev. Tsjetsjetov var blant de mest fremtredende politikerne under Janukovitsjs styre, og også han var siktet for maktmisbruk.

Janukovitsj og mange av hans viktigste allierte bor i eksil i Russland, dit de flyktet under masseprotestene i Kiev i fjor.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere