*Nettavisen* Nyheter.

Nok et land sier nei til FNs migrasjonspakt

Latvia sier de ikke vil signere FNs migrasjonspakt. Dermed føyer de seg inn i rekken av land som har avvist FNs ambisiøse plan. Foto: Timo Jaakonaho / AP / NTB scanpix

Dette er landene som har sagt nei til migrasjonsavtalen.

06.12.18 20:27

Latvias avtroppende statsminister Maris Kucinskis lovte tidligere denne uka at han ville adlyde hva enn nasjonalforsamlingen i landet kom fram til, og torsdag fikk han svaret: Nei til FNs migrasjonspakt.

– Denne planen er veldig dårlig forberedt med tanke på at det er et dokument som kan ha store konsekvenser over hele verden, sa Dagmara Beitnere-Le Galla fra Det nye konservative partiet, en av de folkevalgte som stemte nei til at landet skulle slutte seg til migrasjonspakten.

Les Stavrums kommentar: Norge bør ikke signere uklar migrasjonspakt

Fra før har USA, Australia, Slovakia, Sveits, Østerrike, Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Estland, Polen, Israel og Ungarn alle sagt nei til pakten. President i FNs hovedforsamling, Maria Fernanda Espinosa, har tidligere sagt at hun forstår at enkelte land ikke er klare til å forplikte seg til en slik avtale, men at hun håper på at de kan overbevises.

Arbeidet med avtalen Global Compact for Migration skal etter planen sluttføres under en konferanse i Marokko 10. til 11. desember. Det ble enighet om den endelige teksten i juli etter 18 måneders forhandlinger.

Avtalen har som mål å styre global migrasjon og styrke rettighetene til migranter og flyktninger.

Les mer: Professor: - Dette er faren ved migrasjonsavtalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.