RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord-Korea: - Vi har bomben

Sist oppdatert:
Den nordkoreanske regjeringen innrømmer for første gang at landet har atomvåpen, og hevder at det er George W. Bush som har presset dem til det.

Nord-Korea opplyste torsdag at de trekker seg fra samtalene om å få landet til å kvitte seg med sitt atomvåpenprogram. Samtidig innrømmer landet at de allerede har atomvåpen.

- Vi har allerede tatt det bestemte skrittet å trekke oss ut av ikkespredningsavtalen, og har laget atomvåpen til bruk i selvforsvar for å holde ut med Bush-regjeringens stadig mer utilslørte politikk for å undertrykke og isolere Folkerepublikken Korea, sier det nordkoreanske utenriksdepartementet i en uttalelse til det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået.

Ondskapens akse
Nord-Korea føler seg ifølge meldingen tvunget til å utsette samtalene med fem andre land om atomprogrammet på ubestemt tid. I sin innsettelsestale 20. januar sa president Bush at han hadde forpliktet seg til å få slutt på tyranni i verden. Bush nevnte ikke Nord-Korea ved navn. Senere har utenriksminister Condoleezza Rice omtalt landet som et av seks diktaturer.

I sin tale til nasjonen i 2002, pekte Bush på Nord-Korea som et av tre land i en «Ondskapens akse». De to andre landene var Irak og Iran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere