RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord-Korea krever unnskyldning fra USA

Nord-Korea truer med å gjenoppta prøveoppskyting av langdistanseraketter, om ikke USA ber om unnskyldning for å ha stemplet landet som en «tyranniets utpost».

Dette melder nyhetsbyrået KCNA, ifølge Reuters. Ifølge meldingen fra Nord-Korea føler landet seg ikke lenger bundet av avtalen om stans i rakettestene som ble inngått i 1999, mens Bill Clinton var amerikansk president.

Nord-Korea sier dialogen med USA stanset da George W. Bush ble president, og at landet ikke er bundet av noen avtaler som begrenser rakettestene. Nordkoreanerne er sinte fordi landet først ble inkludert i begrepet «ondskapens akse», og siden er omtalt som en «tyranniets utpost».

Nordkoreanerne krever nå at USA må be om unnskyldning.

- Hvordan kan vi sette oss til forhandlingsbordet med USA, når USA har avvist den nordkoreanske regjeringen, heter det.

For en knapp måned siden erklærte Nord-Korea for første gang at landet har atomvåpen, og gjorde det samtidig klart at landet trekker seg fra seksnasjonssamtalene som har hatt til hensikt å stanse utviklingen av atomvåpen i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere