RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord-Korea nekter å snakke med USA

Foto: YONHAP (Reuters)
Sist oppdatert:
Avviser invitasjon til samtaler med amerikanskledet FN-kommando.

Pyongyang (NTB-Reuters): Nord-Korea har avvist en invitasjon til samtaler med den amerikanskledede FN-kommandoen i Sør-Korea etter tirsdagens angrep i Gulehavet.

Det bekrefter amerikanske tjenestemenn torsdag.

Nord-Korea skal ha begrunnet avslaget med at landet ikke har noe å vinne på slike samtaler, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Nord-Korea varslet samme dag at militære provokasjoner fra sør ville bli møtt med nye angrep.

- Vi vil uten å nøle svare med en annen og til og med en tredje runde med angrep dersom det på nytt kommer skjødesløse militære provokasjoner fra krigshisserne i Sør-Korea, sa en kilde i det nordkoreanske militære ifølge Nord-Koreas statskontrollerte nyhetsbyrå KCNA.

Har sendt krigsskip

Onsdag ble det amerikanske atomdrevne krigsskipet «USS George Washington» sendt mot Sør-Korea med 75 kampfly om bord og et mannskap på 6000. Skipet forlot marinebasen sør for Tokyo og skal delta i en felles øvelse med Sør-Korea søndag til onsdag, opplyste myndighetene i Seoul.

I en telefonsamtale med Sør-Koreas president Lee Myung-bak tirsdag ble han president Barack Obama enige om å arrangere en felles militærøvelse i løpet av de kommende dagene.

Les også: Sør-Koreas president advarer

Les også: - En krig vil i så fall ende med ragnarok

Les også: Krigshandlingene gir investorene skrekk

To sørkoreanske soldater og to sivilpersoner ble drept da Nord-Korea skjøt rundt hundre granater mot øya Yeonpyeong i Gulehavet, og Sør-Korea besvarte ilden. Ifølge Nord-Korea var det sørkoreanerne som skjøt først.

Angrepet er blant de kraftigste siden Koreakrigen tok slutt i 1953. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere