*Nettavisen* Nyheter.

Nord-Korea provoserer med ny rakettest

 

USAs president Donald Trump møtte sist sin nordkoreanske motpart Kim Jong-un i den grensebyen Panmunjom i den demilitariserte sonen mellom Sør- og Nord-Korea 30. juni. Så langt har ikke deres forsøk på atomsamtaler ført fram, og torsdag skjøt Nord-Korea ut nye prosjektiler. Foto: AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Nord-Korea avfyrte torsdag morgen to prosjektiler, som begge landet i Japanhavet. Det var kortdistanseraketter som ble avfyrt, ifølge Sør-Korea.

28.11.19 22:40

Oppskytningen skjedde klokka 16.59 torsdag. Prosjektilene ble sendt opp fra Yeonpo, ifølge sørkoreanske myndigheter.

Byen ligger på Nord-Koreas østkyst.

Det er 13. gang hittil i år at Nord-Korea har utført rakettester.

Det japanske forsvaret har opplyst at de mener rakettene ligner på ballistiske missiler, men ifølge Sør-Korea var det kortdistanseraketter som ble avfyrt.

Nord-Korea har fått forbud mot å sende opp ballistiske missiler gjennom resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd.

Statlige medier har tidligere meldt at landets leder Kim Jong-un beordret oppskytningen under en inspeksjon av et militærkompani på øya Changrin i Gulehavet. Oppskytningen skjedde dagen før toårsjubileet for Nord-Koreas første test av Hwasong-15-raketten, som angivelig kan nå helt til USA.

Spenningen i regionen har økt den siste tiden, som følge av manglende resultater i dialogen rundt Nord-Koreas atomprogram. Nord-Korea har fortsatt å utvikle missiler som kan frakte atomstridshoder de siste årene og er blitt møtt med harde sanksjoner.

Flere ganger den siste tiden har Nord-Korea gjort det klart at de ikke er interessert i flere atomsamtaler med USA med mindre USA kommer med nye tilbud.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag