RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord-Korea vil tiltale amerikanske journalister

Foto: AP (AP)
Sist oppdatert:
De to kvinnelige journalistene som ble arrestert på grensen til Nord-Korea må for retten.

Nord-Korea er i gang med å forberede en tiltale mot de to amerikanske journalistene Laura Ling og Euna Lee, som ble arrestert nær grensen mellom Nord-Korea og Kina.

- De amerikanske reporterne tok seg inn i Nord-Korea på ulovlig vis. Mistanken om deres fiendtligsinnede handlinger er blitt bekreftet av både av beviser og deres egne uttalelser, skrev det statlige nyhetsbyrået KCNA mandag.

De to kvinnelige journalistene ble pågrepet av nordkoreanske soldater etter at de hadde fotografert nær grensen mellom Nord-Korea og Kina. Deretter ble de etterforsket for spionasje i Nord-Korea.

Journalistene jobber for tidligere visepresident og fredsprisvinner Al Gores mediesatsing Current TV. De to ble pågrepet i midten av mars.

En svensk utsending fikk på vegne av regjeringen i Washington treffe de to amerikanske kvinnene i helgen, bekreftet det svenske utenriksdepartementet mandag. USA har ingen diplomatisk representasjon i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang.

Verken svenske eller amerikanske myndigheter ville gi ytterligere opplysninger om møtet.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere