Gå til sidens hovedinnhold

- Nordkoreansk langdistanserakett på vei

Nord-Korea kan være i ferd med å gjøre i stand en interkontinental rakett som kan nå deler av USA, ifølge japanske medier.

Med henvisning til anonyme kilder i den sørkoreanske regjeringen viste den japanske TV-kanalen NHK fredag til satellittbilder av et oppskytingsfelt i Nord-Korea. Ifølge kanalens kilder tydet aktiviteten i dette feltet på en mulig oppskytning i nær fremtid.

Den japanske regjeringen uttalte at den tvilte på om en oppskytning var nærliggende. Analytikere har tidligere uttalt at en nordkoreansk flertrinnsrakett med mulighet til å frakte stridshoder dypt inn i fastlands-USA fremdeles er årevis unna, melder Reuters.

Fastlåste forhandlinger
For tiden er forhandlingene om det nordkoreanske atomprogrammet fastlåst. Neste uke møter USAs sjefsforhandler delegater fra de to koreanske landene, USA, Japan, Russland og Kina, som er vertsland.

Nord-Korea har i en rekke offisielle nyhetsmeldinger rapportert at landet er i ferd med å bygge «et kjernefysisk avskrekkingsmiddel for å kontre amerikansk aggresjon.» Amerikanske myndigheter antar at Nord-Korea har en eller to atombomber og muligheten til å bygge flere.

Krever fredsavtale
Amerikanske myndigheter uttalte torsdag at Washington var villig til å diskutere en eventuell fredsavtale med Nord-Korea parallelt med samtalene om atomprogrammet neste uke.

Nord-Korea har lenge krevd en fredsavtale for å erstatte våpenstillstanden som ble inngått ved slutten av Korea-krigen mellom 1950-53.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken