RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann døde under haisafari

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Nordmann og to amerikanere omkom da haibåt ble truffet av monsterbølge.

Ulykken skjedde i havet utenfor Gansbaai i Sør-Afrika ved 10-tida søndag morgen. Nordmannen var sammen med ni andre turister på en såkalt haibur-tur. Båtene har et bur som senkes ned i havet, slik at turister praktisk talt kan svømme med haiene.

Monsterbølge
Båten hadde akkurat ankret opp, men ble overrasket av en enorm bølge som veltet båten. Da monsterbølgen traff, ble de 19 om bord kastet ut. I tillegg til nordmannen, omkom også to amerikanske turister, melder nettstedet News24.com.

En av de omkomne ble liggende under båten og måtte hentes av dykkere. Det lyktes ikke å redde denne mannen, og det er ikke klart om dette dreier seg om den norske turisten. To andre omkomne ble funnet druknet i sjøen.

Varsler pårørende
Utenriksdepartementet kan ikke kommentere saken overfor Nettavisen, men har ikke fått opplysninger om at flere nordmenn skal ha vært om bord i båten. Den norske ambassaden i hovedstaden Pretoria henviser Nettavisen til Utenriksdepartementet, men sa tidligere til Dagbladet at det arbeides med å varsle nordmannens pårørende.

- Jeg har fått opplyst at en båt skal ha blitt rammet plutselig av en stor bølge, en såkalt «freak wave», sier ambassaderåd Helge Stange til Dagbladet.no.

Populært turistmål
I tillegg til de ti turistene, var det også ni ansatte om bord i båten. Båten eies og drives av Great White Shark Projects.

Havet utenfor det sørvestlige Sør-Afrika er et populært turistområde, også for nordmenn.

Havet bugner av hvithai, og en rekke selskaper har daglige dykkerturer for at turistene kan oppleve haiene på nært hold.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere