*Nettavisen* Nyheter.

Nordmann dømt til 10 år i Sverige

Illustrasjon Foto: Polisen

En 46 år gammel nordmann er dømt til 10 års fengsel for narkotikasmugling til Sverige.

02.08.06 15:56

Onsdag falt dom i en av Sveriges største narkotikasaker. Til sammen seks personer, deriblant en 46 år gammel nordmann, var tiltalt for å ha smuglet 121 kilo amfetamin, 194 kilo cannabis og over 700.000 tabletter flunitrazepam, et stoff som brukes til å fremstille rohypnol, meldet TT.

I Gøteborg tingrett ble nordmannen og en svensk mann dømt til ti års fengsel for narkotikaforbrytelser og forsøk på smugling. De fire andre fikk samme dom. Blant dem en islending som kun ble dømt til medhjelping til grovt narkotikalovbrudd.

Sammen med fem andre personer ble nordmannen tiltalt i Gøteborg etter et beslag av 121 kilo amfetamin, eller såkalt speed, over 712.088 rohypnoltabletter og 194 kilo cannabis. Narkomengden gjør dette til en av de største narkotikasakene i svensk historie.

Narkotikaen ble beslaglagt fra en båt i Skagen i Danmark i november i fjor. Stoffet skulle til Sverige. Under aksjonen ble tre personer pågrepet i Skagen, mens ytterligere tre ble pågrepet de neste dagene, deriblant nordmannen.

46-åringen ble i juni 2004 dømt av Oslo tingrett til 13 og et halvt års fengsel for oppbevaring av 140 kg hasj, forsøk på innførsel av 430 kg hasj og forsøk på innførsel av syv kg kokain.

Dette var den tiende straffedommen hans. Tidligere er han dømt for drap, trusler, vold og narkotikaforbrytelser.

TV 2 Nettavisen lyktes ikke å komme i kontakt med aktor i saken Christina Ehrenborg Staffas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.