RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann kidnappet av Farc

Sist oppdatert:
En nordmann skal være kidnappet av geriljagruppen Farc i Colombia.

Seks turister ble kidnappet under en båttur i Colombia av Farc-bevegelsen søndag ettermiddag. Den colombianske avisen El Tiempo skriver at ett av gislene er en nordmann bosatt i Colombia. Nordmannen har en norsk far og colombiansk mor, og han jobber som universitetsprofessor i Colombia.

Kona til nordmannen skal også være blant gislene. Styrker fra den colombianske marinen leter nå etter de kidnappede turistene.

Den norske ambassaden i Bogota bekrefter overfor Nettavisen at en nordmann er bortført av Farc.

- Han har norsk statsborgerskap og har en norsk far og colombiansk mor. Jeg prøver å få tak i norsk UD for å se hva som de vil gjøre videre med saken, sier fungerende stasjonssjef ved den norske ambassaden i Bogota, Gro Dick, til Nettavisen.

Utover dette har ambassaden ingen opplysninger om hendelsen.

Foranledningen til hendelsen skal være at turistene gikk i land på en strand uten tillatelse fra Farc-bevegelsen.

- De fulgte ikke reglene som Farc praktiserer i området, sier kaptein Benjamin Calle i den colombianske marinen til El Tiempo.

- En gruppe med væpnede menn, som ga seg ut for å være medlemmer av Farc, kidnappet seks av turistene etter at de hadde stjålet drivstoff fra båten, samt penger og mobiltelefonene til passasjerene, opplyser den colombianske marinen, melder Reuters.

Kidnappingen finner sted bare noen dager etter at Farc løslot to gisler som hadde sittet fem år i fangenskap. Det var den venezuelanske presidenten Hugo Chavez som forhandlet frem løslatelsen til Clara Rojas og Consuelo Gonzalez.

Les også: Farc-gissel gjenforenet med sønn

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere