Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann lurte svenske kvinner

Nordmannen (51) lokket med forhold og ekteskap. Nå er han dømt for å ha svindlet 16 svenske kvinner for store pengebeløp.

Onsdag ble 51-åringen dømt til fem års fengsel i tingretten i Varberg, som ligger sør for Göteborg, melder Hallands Nyheter.

Retten mener mannen har svindlet 16 svenske kvinner for til sammen 1,7 millioner kroner, samt at han har forsøkt å svindle ytterligere to kvinner.

- Hensynsløs og likegyldig
Påtalemyndigheten la ned påstand om fire års fengsel for nordmannen, men Varberg tingrett mente altså at straffen måtte være strengere.

Retten mener 51-åringen har vært hensynsløs og likegyldig overfor sine medmennesker i sine handlinger, og påpeker at det har betydning for straffen at han også tidligere er dømt for lignende forhold.

Mannen dømmes også til å betale en erstatning til ti av de bedratte kvinnene på til sammen 912.993 kroner.

Sa at han var fotomodell
Nordmannen skal ha lokket kvinnene med at han var en betydelig yngre fotomodell og livvakt på flere datingsider på internett.

Kvinnene ble gitt løfter om forhold eller ekteskap, mot at de investerte i de svenske påtalemyndighetene mener er en oppdiktet kasinovirksomhet i Norge.

Ofrene har tapt mellom 8000 og 100.000 svenske kroner hver, ifølge den svenske avisen GT.

- Penger på biler og mat
Samme mann er dømt flere ganger for grovt bedrageri og hallikvirksomhet i Norge. Svenske påtalemyndigheter beskriver mannen som en notorisk løgner, som bodde på en prestegård i Falkenberg og brukte store penger på biler og god mat.

51-åringen har nektet for alle bedragerianklagene. Han har sagt at han aldri har lovet å gifte seg med kvinnene, og at pengene forsvant på grunn av dårlige investeringer.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk