Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann mistenkt for parteringsdrap

Politiet i Phuket fant levninger i hjemmet til nordmann.

En 50 år gammel nordmann bosatt i Thailand er arrestert og mistenkes for drap, melder Dagbladet.no.

Lokalavisa Phuket Wan skriver at politiet fant kroppsdeler i mannens luksusbolig. Politiet mistenker at mannen kan ha tatt livet av sin thailandske ekskjæreste. Kvinnen forsvant sporløst i 2009, 30 år gammel.

Selv avviser nordmannen anklagene. Han sier han ikke vet noe om det politiet har funnet og at han ikke har noe med et eventuelt drap på sin tidligere kjæreste å gjøre.

Siktet for våpenbesittelse
Mannen er siktet for våpenbesittelse, men politiet mistenker ham for å ha mer kjennskap til levningene enn det han gir uttrykk for.

Han holdes i varetekt i påvente av resultatene fra de rettsmedisinske undersøkelsene.

- Vi jobber med å undersøke fakta om saken, men vi har ennå ikke fått noe informasjon som vi kan gå ut med, sier konstituert underdirektør i Utenriksdepartementet, Frode O. Andersen, til Nettavisen.

30 politimenn stormet luksusboligen til nordmannen tirsdag kveld etter å ha fått tips fra et advokatfirma i Bangkok, ifølge lokale medier.

Ifølge Phuket Wan fant politiet det de mistenker er levninger i en plastpose i en søppelkasse i kjelleren på den store villaen da de tirsdag gikk til aksjon.

Atip Tannin hos etterforskningsavdelingen i Bangkok sier til avisa at levningene nå skal DNA-undersøkes.

Fant ekskjærestens eiendeler
I tillegg til beinrestene fant politiet eiendeler tilhørende den savnede kvinnen. Det skal dreie seg om et ID-kort og en klokke. Det ble også funnet et våpen som er registrert på den savnede kvinnen, skriver avisa.

Thailandsk politi bekrefter pågripelsen overfor Nettavisen og opplyser at nordmannen sitter i politiarresten i Chalong.

- Vi kan ikke gå ut med mer informasjon på nåværende tidspunkt, sier en talsmann ved politistasjonen Chalong i Phuket til Nettavisen.

- Bodde sammen i seks år
Den thailandske kvinnen skal ha bodd med nordmannen i om lag seks år, men gjorde det slutt og flyttet inn med en lokal politimann.

Hun skal angivelig ha giftet seg i hemmelighet med politimannen året før, skriver lokale medier.

To måneder etter at hun flyttet fra nordmannen, skal hun ha forsvunnet. Hun ble meldt savnet av familien i juli 2009.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?