Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann narkotatt - sitter i skrekkfengsel

En norsk mann i 20-årene er tatt med fem kilo kokain på flyplassen i Bogota.

Mannen skal ha meldt fra til familien at han skulle på ferie til Colombia. Sist helg kom imidlertid sjokkmeldingen om at nordmannen var tatt med fem kilo narkotika.

- En nordmann er arrestert på den internasjonale flyplassen lørdag mistenkt for å ha forsøkt å smugle narkotiske stoffer. Han ble varetektsfengslet søndag og har sittet i La Modelo-fengselet siden, sier stasjonssjef Dag Nylander på den norske ambasaden i Colombia.

Konsulær bistand
Stasjonssjefen og andre representanter fra den norske ambasaden har vært hos den norske mannen ved en rekke anledninger siden han ble arrestert sist lørdag.

- Vi har ytt vanlig konsulær bistand. Vi har også vært i kontakt med familien, overrakt beskjeder, gitt råd om valg av forsvarer og overlevert en rekke personlige artikler som han har behov for, sier Nylander til Nettavisen.

- Ble lurt
Ifølge en bekjent av nordmannen VG Nett har snakket med, skal mannen ha blitt lurt. Det har foreløpig ikke lyktes norsk UD å få opplysninger om nøyaktig hva mannen er siktet for.

Det er heller ikke kjent om mannen har erkjent forholdet.

Beryktet fengsel
Ifølge Wikipedia sitter det 5000 fanger i fengselet som er beryktet for voldeligheter. Den nordlige delen av fengselet er fylt med venstreradikale og den sørlige delen er fylt med høyreorienterte støttespillere til regjeringen og paramilitære.

Her kan du se video fra det beryktede fengselet. (Ekstern kilde)

Ifølge Human Rights Watch brøt den blodigste konflikten i et kolombiansk fengsel ut 27. april 2000 i nettopp La Modelo. Minst 25 fanger ble drept. Rivaliserende grupper kom i regelrett krig etter at det ble funnet et mishandlet lik i fengselet.

Ikke vanlig
Ifølge Nylander er det ikke vanlig at norske statsborgere blir tatt for narkotikasmugliing i Colombia.

- Dette er den første saken av denne typen vi har hatt siden 2002, sier stasjonssjefen.

Han sier han verken er overrasket eller ikke overrasket over at denne saken kommer så tett på de tre norske jentene som ble tatt med 20 kilo kokain i Bolivia. Jentene kan bli dømt til 25 års fengsel.

- Jeg ser ikke at disse to sakene har noe med hverandre å gjøre.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus