RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann omkom i dødsbrann i Sverige

Sist oppdatert:
En 31 år gammel mann fra Troms og en kvinne som var sammen med ham omkom i en hotellbrann på Öland langfredag morgen.

Mannen kom fra Nordkjosbotn i Troms, og bodde på samme hotellrom som kvinnen. Kvinnen var fredag kveld fortsatt ikke identifisert, men politiet i Kalmar antar at også hun kom fra Norge. Norsk politi bistår sine svenske kolleger med identifiseringen av henne.

Ifølge informasjonssjef Ulf Karlsson i Kalmar-politiet døde paret av røykforgiftning.

Seks andre personer, fire av dem gjester og to av dem ansatte, ble skadd i brannen på Hotell Borgholm, midt i sentrum av Borgholm på Öland. Tilstanden for en av de to ansatte var langfredag kveld fortsatt alvorlig.

endelig under kontroll. Etterslokkingen pågikk fredag kveld. Først etter noen dager er det ventet at politiets teknikere kan starte sitt arbeid. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Brannen ble oppdaget i 6.30-tiden da ansatte ved hotellet kom på jobb.

Det var bare seks gjester og to ansatte på hotellet natt til langfredag, men fra og med fredag kveld skulle alle hotellets 33 rom ha vært fullbelagt. Hotellet er viden kjent for sin gourmetmat, og kjøkkensjef Karin Fransson, som også er TV-kokk på svensk TV, klarte ifølge meldingene å redde oppskriftsamlingen sin fra flammenes rov.

Hotellet Borgholm er kjent for sin gourmetmat, og var et yndet feriemål for folk fra hele Sverige. Öland ligger i Østersjøen, sør for Stockholm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere