RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann omkom i Sverige

Sist oppdatert:
Nordlendingen kjørte inn på motorveien i feil retning utenfor Gällivare i Nord-Sverige og omkom torsdag. Kona (70) ble fredag operert for alvorlige skader.

Ulykken skjedde ved 11.30-tiden torsdag, skriver Avisa Nordland.

Det ferierende eldre paret fra Meløy i Nordland måtte klippes løs fra bilvraket etter å ha kjørt inn på en utkjørsel og frontkollidert i 90-sonen på motorveien utenfor Gällivare i Nord-Sverige torsdag formiddag.

Døde på sykehuset
Både ekteparet, og den svenske sjåføren de kolliderte med, ble fraktet til sykehuset i Gällivare. Der døde Meløy-mannen, som er i 70-årene, av skadene han hadde pådratt seg.

Kona skal ha vært ved bevissthet da hun ble tatt hånd om etter det voldsomme sammenstøtet, men kvinnens tilstand ble likevel beskrevet som alvorlig torsdag kveld.

Operert fredag
Fredag ble den hardt skadde, nettopp enkeblivende kvinnen transportert til Universitetssykehuset i UmeåTransportert.

- Hun ble fredag formiddag operert for en større ruptur (revne, red. anm) i aorta. Operasjonen vare svært vellykket, opplyser jourhavende ved brystavdelingen på Universitetssykehuset i Umeå, Endre Jagamos, til TV 2 Nettavisen.

I tillegg har den 70 år gamle kvinne litt operert for flere benbrudd.

- Håper på full friskmelding
Den norske pensjonisten vil etter hvert bli overført til sykehusets allmennintensivavdeling, for videre oppfølging.

- Vi håper hun vil bli helt frisk, men vi må vente til hun våkner og har kommet seg en gang i løpet av lørdag, før vi kan si noe sikkert, sier sykehustalsmannen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere