RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann skadd i gasseksplosjon

Sist oppdatert:
En nordmann er blant de skadde etter en gasseksplosjon på et luksushotell i Tyrkia. Flere norske juniorspillere bor på hotellet.

Eksplosjonen skjedde på femstjernes-hotellet Kaya på turiststedet Belek utenfor Antalya, melder en tyrkisk TV-stasjon ifølge AP.

En tyrkisk kjøkkenarbeider ble drept og minst ti skadd i eksplosjonen. Oppmannen på Nybergsund Idrettslag fra Trysil fikk lettere brannskader, skriver laget på sine hjemmesider.

- En er på sykehus med lettere brannskader, bekrefter daglig leder i Tyrkiareiser, Anne Grete Haugen, til Nettavisen.

- Vi har tre fotballag nede på hotellet. De bytter nå hotell, og drar til nabohotellet der de får mat og drikke, sier hun.

Nordmennene på hotellet opplevde situasjonen som svært dramatisk.

- Smellet var så kraftig at vinduer ble blåst ut og det ble store materielle skader på hotellet, forteller trener Ola Brenden i Nybergsund Idrettslag til lagets hjemmeside.

- Vi priser oss lykkelig over at alt er bra med vår tropp, sier han.

Fyllt av røyk
Fotballlaget Odd Junior Elite har også et lag på treningsleir i Belek denne uken. 34 personer bodde på hotellet som ble rammet av eksplosjonen. Spillerne er i 17-18-årsalderen.

- Sønnen min ringte meg ved 08-tiden og fortalte at han hadde våknet av et kjempesmell. Han var blitt redd, han hadde aldri hørt noe lignende før, forteller Bente Wilkinson, moren til en av spillerne, til Nettavisen.

Ingen av spillerne skal ha blitt skadd i eksplosjonen, som skjedde ved 07.30-tiden torsdag morgen, lokal tid.

- Korridoren var full av røyk og mange dører var blåst opp. Heisen hadde bare styrtet ned, forteller Wilkinson. Hun er glad for at de fleste av spillerne befant seg på rommene sine da eksplosjonen skjedde.

Evakuert til strand
Odd Junior Elite ble først evakuert til en strand i nærheten, og venter nå på å bli innkvartert på et nytt hotell. Men all bagasje, pass og reisedokumenter er fortsatt på Hotell Kaya.

- Ingen er fysisk skadd i troppen vår. De er evakuert til et annet hotell, og sitter akkurat nå og spiser litt. Senere skal de tilbake til hotellet for å hente ut bagasjen sin, sier direktør Hans Erik Utne i Odd Grenland til Nettavisen.

Lagledelsen sier de har fått god informasjon gjennom hele den dramatiske episoden, forteller han.

Hjem fredag
Også Lyngen/Karnes IL har 24 spillere, trener og reiseleder på treningsleir i Belek denne uken.

- Tilbakemeldingen vi har fått er at det har gått bra med alle våre spillere, sier leder Kjell Magne Stenhaug i Lyngen/Karnes IL til Nettavisen.

Alle de norske lagene reiser hjem fra Tyrkia i morgen. De har vært i Belek siden 23. mars.

Eksplosjonen skjedde ved 07.30-tida lokal tid (06.30 norsk tid). Flere ambulanser og brannbiler kom til stedet for å evakuere turistene. Belek er et populært turiststed, særlig blant tyskere, israelere og russere.

Ulykken skjedde dagen etter at en stor gasstank var blitt byttet ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere