*Nettavisen* Nyheter.

Nordmenn i bombe-regnet

Raketten landet bare 300 meter unna hotellet i Beirut, der en norsk familie på to voksne og et barn befinner seg.

15.07.06 23:14

- Jeg pratet med dem på telefon bare et par minutter etter at det skjedde. De var livredde, fortelle Robert Diab til TV 2 Nettavisen. Hans søster, hennes mann og deres 12 år gamle datter var på ferie i Libanon da Israel statet de massive luftangrepene tidligere denne uka.

Men ferien ble forvandlet til et mareritt. Lørdag ettermiddag havnet familien midt i bomberegnet.

- Søsteren min fortalte at raketten landet bare 300 meter unna hotellet. Det var helt kaos rundt henne. Jeg ba alle tre gå ned i hotellets bomberom og bli der, forteller Diab.

Alle veier ut sperret
Familien på tre befinner seg i det nordlige Beirut. De er ifølge Diab svært spent på hvorvidt Utenriksdepartementet (UD) vil klare å få ut alle nordmenn fra området - slik de har gått ut i media og sagt de vil gjøre.

Diab er norsk statsborger, men opprinnelig fra Libanon.

- Jeg vet hvordan situasjonen er der nede nå. Jeg lurer på hvilken vei UD har tenkt å velge for å frakte nordmennene ut. Israel har bombet i stykker hovedveien til Syria, samt en rekke andre veier, sier han.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre fortalte på TV 2 Nyhetene lørdag at det jobbes med ulike løsninger for å få nordmennene ut av Libanon.

Bombet grensen Libanon-Syria
Lørdag har de israelske angrepene fortsatt med uforminsket styrke. Libanon er fullestendig isolert fra omverdenen, da både flyplasser, hovedveien til Syria, samt en rekke broer og veier er ødelagt i rakettangrep.

Minst 17 sivile libanesere mistet livet da Israel på ny angrep Sør-Libanon lørdag. Samtidig sendte israelske krigsfly raketter mot Beiruts sørlige forsteder.

Like før klokken 16 slapp israelske krigsfly raketter over grensen mellom Libanon og Syria. Iran har tidligere sagt at de kommer til å støtte Hizbollah, dersom Syria angripes. Den siste utviklingen i konflikten bekymrer utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Dette er et alvorlig uttrykk for at konflikten kan trappes opp til en regional konflikt, sier han til TV 2 Nyhetene.

Israel har i ettertid gått ut og poengtert at angrepene på grensen var rettet mot Libanon, ikke Syria, og at syrisk territorium ikke skal være truffet, melder BBC.

Hizbollah svarer på de israelske angrepene med å sende raketter inn over Nord-Israel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag