RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn i bombedrama

Foto: AP Photo
Sist oppdatert:
En norsk familie var lørdag kveld øyenvitner til et selvmordsangrep mot et teater i Qatar. En brite ble drept og 12 personer skadd i dramaet.

En person omkom og 12 ble sendt til sykehus da eksplosjonen slo gjennom teateret midt under en forestilling i Qatar lørdag kveld. Over 100 vestlige publikummere satt i salen. En brite skal ifølge Sky News være drept.

Blant de skadde er det både vestlige og arabere.

Norsk familie opplevde drama
Ifølge VG Nett var en norsk familie like i nærheten da bomben smalt.

- Vi satt og spiste middag da vi hørte et smell og vinduene begynte å vibrere kraftig. Vi var overbevist om at de skulle knuse, forteller Anders Lødøen Vethe på telefon fra Qatar til VG Nett.

Sammen med familien var han på besøk hos en norsk-britisk famillie i Qatar, og Vethes fetter, på snart ti år, er elev ved en britisk skole som også ble skadet i eksplosjonen.

- Bilbombe
Innenriksdepartementet i Qatar sier søndag at en egyptisk selvmordsbomber sto bak angrepet, melder al-Jazeera.

I timene etter eksplosjonen verserte en rekke ulike versjoner om hva som var årsaken til den kraftige eksplosjonen. Ifølge den arabiske tv-stasjonen Al Jazeera skyldtes eksplosjonen, som skjedde ved Doha Players Theater, en bil-bombe. TV-stasjonen siterte innenriksministeriet i Qatar.

AP meldte tidligere at det er mye som tyder på at eksplosjonen stammer fra eller like ved et kjøkken i nærheten. Ifølge BBC, som har snakket med den britiske ambassaden i Qatar, kan smellet ha blitt forårsaket av en gass-eksplosjon.

- Folk var i sjokk
- Jeg så mennesker som lå på bakken. Jeg tror de var i sjokk på grunn av eksplosjonen. De fleste var utlendinger, sier et vitne, Ahmed Goudah, til AP.

Den amerikanske offiseren Eric Clark sa at han snakket med en kvinne som fremførte Shakespears «Twelfth Night» da det smalt i teatersalen rundt klokken 21.15 lokal tid.

- Hun hørte en massiv eksplosjon, det var kaos, og folk bare løp ut av bygningen, sa Clark på telefon til AP.

Teateret er et populært tilbud for utlendinger, særlig fra vestlige og arabiske land.

Antall skadde ble først opplyst til å være over 50, men ble senere redusert til 12 ved Hamad sykehus i Qatar. Ni skal alt være skrevet ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere