RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn i bussulykke på Kypros

Sist oppdatert:
En buss med 29 skandinaviske turister, deriblant flere nordmenn, veltet tirsdag på Kypros. Ingen av de tre norske som satt i bussen ble skadd.

Tre nordmenn satt i bussen da den veltet tirsdag.

- Ingen av dem har alvorlige skader og alle tre blir utskrevet onsdag morgen, oppplyser regionssykehuset Paralimni til TV 2.

De andre turistene fikk også bare skader av mindre omfang, fra kutt og slagskader til noen brukne bein, melder AFP.

20 av turistene ble fraktet til en privat klinikk for behandling, mens ni ble kjørt til regionssykehuset.

- Beinbrudd og ribbeinsbrudd

Administrerende direktør Anne-Lise Sørli i Saga Solreiser sier til NTB at hun har fått beskjed om at de norske passasjerene bare er lettere skadd.

- Det skal dreie seg om beinbrudd og ribbeinsbrudd samt kuttskader. Noen av de norske er allerede utskrevet fra sykehuset, sier Sørli.

- Kan har vært flere nordmenn

- Det vi vet, er at det var to Saga-gjester om bord i bussen. Vi regner med at disse er nordmenn. I tillegg kan det ha vært flere nordmenn om bord, men det vet vi foreløpig ikke, sier Sørli til TV 2 Nettavisen.

Hun opplyser at det er snakk om en lokal buss som har veltet og at turen ikke var i regi av reiseselskapet, men et lokalt kjøpesenter.

Bussen veltet i en rundkjøring ved Ayia Napa på sørkysten.

- De norske var Saga Solreisers gjester, men vi hadde ingen ting med denne bussturen å gjøre. Derfor har vi ennå ikke oversikt over hvor mange norske som var med. Stedlige representanter for Saga har besøkt de skadde på sykehuset, sier Sørli til NTB.

Pressetalsmann Karsten Klepsvik i Utenriksdepartementet opplyser til NTB at UD foreløpig ikke er orientert om ulykken. Årsaken til ulykken er trolig bremsesvikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere