*Nettavisen* Nyheter.

Nordmenn i orkanens vold

15 nordmenn i Den dominikanske republikk slapp fra orkanen Jeannes herjinger fredag med skrekken. Nå stålsetter de seg for nok en orkan, som kan bli enda sterkere.

17.09.04 23:16

Klikk på bildet for å forstørre.

Lars Marius Walbye er på ferie i Den dominikanske republikk med kjæresten Iselin Kvalvik Steigen. Sammen med 12 norske studenter fra Study Away og deres lærer tok de tilflukt på et hotell i byen Cabarete da orkanen Jeanne raste over øya natt til fredag lokal tid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Taket på nabohuset blåste ned i bassenget ved hotellet der nordmennene bor. Foto: Lars Marius Walbye

Tak i bassenget
- Taket på huset ved siden av hotellet blåste ned i bassenget vårt. Alle strømmaster, palmer og lyktestolper er brukket, og gatene er oversvømte. Takene har blåst av mange hus, og de av de lokale som bor i skur har fått hjemmene sine fullstendig ødelagt, forteller Walbye til TV 2 Nettavisen.

Nordmennene satt imidlertid trygt inne på hotellet mens orkanen herjet.

- Når vi holdt oss inne med lukkede dører hørte vi bare vinden og noen kraftige brak, sier Walbye.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lars Marius Walbye

Ny og sterkere orkan
Men de kan ikke puste lettet ut ennå. Natt til lørdag ventes orkanen Jeannes «hale» å slå inn over øya. Den forutsies å bli mindre, men kraftigere enn hovedorkanen.

- Hvis den er kraftigere enn den vi opplevde i natt, blir det ikke hyggelig. Da kommer bungalowene på hotellområdet til å blåse over ende. Men vi er trygge inne på hotellet, understreker Walbye.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lars Marius Walbye

Nordmennene har hamstret mat nok til fire-fem dager, og hotellet har både aggregat og internett-tilgang.

- Stemningen er god. Vi ser på film på bærbare PC-er, leser, skravler og spiller kort, forteller Walbye.

Seks drept
Lokalbefolkningen går det ikke like bra med. Stormen har drept seks mennesker i Karibia. Fredag døde to menn i Den dominikanske republikk, melder Associated Press. En mann ble klemt av et fallende palmetre. Den andre fikk hjerteatakk, og kunne ikke komme seg på sykehus på grunn av stormen.

Begge dødsfallene skjedde i El Seybo, 135 kilometer fra byen Santo Domingo, der et spedbarn døde torsdag da et jordras knuste deler av huset hun bodde i.

Flere tusen mennesker var strandet på takene av oversvømte hus i San Pedro de Macoris.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.