Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn kjøper dødshjelp i Sveits

Flere nordmenn er villige til å betale 60.000 kroner til den sveitsiske klinikken Dignitas for å få hjelp til å ta sitt eget liv.

Klinikken har siden 1998 levert dødsdoser med medisin til folk som vil ut av dette livet. Den siste nordmannen av totalt elleve meldte seg inn i klinikken for en måned siden, skriver Vårt Land.

To av nordmennene har kontaktet klinikken og kjøpt medlemskap etter å ha fått informasjon om den fra Levi Fragell i foreningen Retten til en verdig død.

Men Fragell advarer folk mot å dra til Sveits for å avslutte livet.

- De to har meldt seg inn tross mine advarsler, sier Fragell, som understreker at innvendingene hans ikke er på moralsk grunnlag, men praktiske.

Foreningen Retten til en verdig død jobber for å endre norsk lovgiving slik at det på visse vilkår skal bli lovlig å hjelpe noen til å begå selvmord.

Ifølge Dignitas har ingen av nordmennene på klinikkens liste fått den dødelige dosen. Majoriteten av de norske borgerne er mellom 50 og 60 år.

Sveitsiske myndigheter vurderer å innføre strengere regler for å avgrense dødshjelpturismen slik at blant annet bare reelt dødssyke skal få hjelp til å avslutte livet.

(©NTB)

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene