RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn klagde på ulykkesselskapet

Sist oppdatert:
Et av Helios Airlines' Boeing 737-maskiner ble evakuert i Bodø i 2003.

- Flyet ble evakuert på en svært uprofesjonell måte ved at en besetning bare ropte ”løp! Evakuer! Kom dere ut!" Passasjerene reagerte med panikk og evakueringen var helt ukontrollert, forteller en av passasjerene den gangen, Margareth Kristensen, til TV 2 Nettavisen

Hendelsen fant sted rett etter landing i Bodø i 2003, og evakueringen ble foretatt av kapteinen etter ordre fra flytårnet som hadde oppdaget at det kom røyk fra en av motorene i Helios-maskinen, som er av samme type som flyet som styrtet nær Aten søndag.

- Kun en av personalet snakket skandinavisk, forteller Kristensen.

Evakuerte til feil side
Passasjeren forteller at et av besetningsmedlemmene løp fra vindu til vindu og kikket ut.

- Deretter ble det ropt at passasjerene måtte komme seg ut, uten at det ble gitt anvisning på hvilken side man skulle evakuere på eller annen rettledning. På grunn av dette, løp jeg selv ut på vingen på den siden hvor røykutviklingen var, og hoppet fra vingen. Da jeg var kommet meg unna flyet, møtte jeg andre passasjerer som også hadde evakuert på denne måten, minnes Margareth Kristensen.

- Jeg syntes besetningen virket dårlig trent i å takle en nødssituasjon, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Flere klagde
- Det som skjedde i 2003 var at kapteinen fikk beskjed om å evakuere fordi tårnet syntes de så en røykutvikling. Det viste seg senere ikke å ha vært noen røykutvikling, så det var falsk alarm, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson, til TV 2 Nettavisen.

- I ettertid har vi fått høre fra passasjerer at det gikk litt fort for seg, og at ingen møtte dem på flyplassen, forteller Petersson.

121 mennesker er bekreftet omkommet etter at en Boeing 737-maskin tilhørende det kypriotiske lavprisselskapet Helios Airlines styrtet nær Aten søndag. Årsaken til ulykken var et plutselig og kraftig trykkfall i kabinen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere