Nordmenn mintes Madrid-ofrene

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Statsminister Kjell Magne Bondevik og hele regjeringen mintes de drepte i Madrid med tre minutters stillhet mandag. Utenfor Spanias ambassade i Oslo la folk ned blomster.

15.03.04 13:57

Det ble flagget på halv stang fra alle statlige institusjoner i Norge mandag.

Bondevik tente et lys og ledet an i minnemarkeringen som ble holdt på Torbjørnsrud hotell på Jevnaker, der regjeringen er samlet til budsjettkonferanse. Det var EU som hadde tatt initiativ til en stille stund klokken 12, og hele Europa mintes de 200 som ble drept og de 1400 som ble skadd i togattentatene i Madrid torsdag.

- Det fryktelige terrorangrepet rammet uskyldige som var på vei til arbeid eller skole. Det viser hvor lite som skiller mellom liv og død, og hvor liten respekt enkelte, preget av hat, har for livet og menneskeverdet, sa statsministeren.

Han advarte mot å bli grepet av hat, slik som terroristene.

- Terrorister angriper uskyldige mennesker med det mål å drepe flest mulig og skape frykt. Deres dagsorden er dødens dagsorden. Vi må verne oss mot terrorangrep, men vi må også bekjempe frykten og sinnet terroraksjonene skaper i oss alle. Vi må ikke bli provosert til å tenke eller handle i strid med våre kristne, humanistiske verdier, sa Bondevik.

(NTB)

Ingressfoto: Ole Berthelsen, TV 2 Nettavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag