RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn på dyrebordell

Sist oppdatert:
Nordmenn og andre utlendinger legger ferieturen til Danmark for å kunne gå på dyrebordeller.

Det er fullt lovlig å ha sex med dyr i Danmark, og det har utviklet seg et eget marked for salg av dyresex. Da avisen 24 timer undersøkte dette markedet, klarte de i løpet av få timer å finne 22 annonser for dyresex.

Danmark diskuterer nå om de skal endre loven til å forby dyresex. Det vil i så fall kunne fjerne denne svært spesielle nisjen i sexmarkedet.

Ikke oversikt

- Ut fra en rent dyrlegefaglig vurdering kan det ikke være tvil om at menneskenes bruk av dyr til sex er en uforsvarlig behandling, sier dyrlege Lene Kattrup til 24 timer.

Det danske Dyreetiske råd har ikke oversikt over omfanget av dyresex-salget.

- Det har vært svært grenseoverskridende og vanskelig å behandle området dyresex. Jeg er klar over at fenomenet eksisterer og har et visst omfang, forklarer formann for Det dyreetiske råd, Peter Sandøe, til avisen.

«Hygger seg» på gård

Tyske dyreverngrupper har derimot lenge registrert at tyskere benytter Danmark som et reisemål for å kjøpe dyresex. Annonsene fra dyreeiere som annonserer sexsalg av dyrene sine, finner de helt åpent på Internett.

- Vi hører om tyskere som reiser til Danmark for å «hygge seg» på en del bondegårder, men miljøet er svært undergrunnsaktig og derfor ikke lett å komme innpå, sier Gabriele Frey, talskvinne for den tyske dyrevernorganisasjonen «Menschen für Tierrechte».

Også nordmenn

Både tyskere, nederlendere, svensker og nordmenn valfarter til Danmark for å oppleve dyrebordeller.

24 timer fant en rekke aktive medlemmer på en hjemmeside for dyresex som åpenbart var nordmenn.

- Vi er selv svært overrasket over at folk gidder å reise så langt, men de forklarer oss at det er langt enklere å få tak i dyresex i Danmark enn i deres egne land, sier en hesteeier fra Nordjylland 24 timer har snakket med. Selv sier han at inntektene av det spesielle salget går til høy til gampen.

Kjøp av dyresex ligger i Danmark på mellom 500 og 1000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere