RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn puster lettet ut

Sist oppdatert:
- En ubehagelig opplevelse. Slik beskriver nordmannen Frode Haukås tsunami-varselet og evakueringen i Phuket. Nå puster nordmennene i området lettet ut.

Skremte nordmenn rømte opp i høyden i Phuket etter at tsunami-varselet ble sendt ut i går. De kunne etter en stund puste lettet ut.

- Lettelsen var stor da vi skjønte at faren for en ny tsunami var over. Vi har det som skjedde 2. juledag friskt i minnet. Det vi opplevde i natt var ikke noe hyggelig, men stemningen er bedre nå enn for noen timer siden, sier Frode Haukås til TV 2 Nyhetene klokken 06.30.

Han driver hotellet Two Vikings i Karon, som hadde 44 gjester da tsunami-alarmen gikk.

- Tilløp til panikk
- Fem minutter over midnatt lokal tid brøt de gjennom på alle nyhetssendinger med tsunami-varselet. Samtidig begynte politiet å kjøre i gatene her med sirener, fortalte Frode Haukås til TV 2 Nettavisen i går kveld.

- Alle ble evakuert opp i høyden. Evakueringen gikk rimelig raskt. Blant thaiene var det veldig tilløp til panikk, men turistene tok det mer fattet, fortalte Haukås.

Både voksne og barn
Haukås forteller at det både er voksne og barn blant gjestene på Two Vikings, men at alle har det bra. De befinner seg nå i et hus på trygg avstand fra sjøen.

- Det er tydelig at barna også var forberedt på at noe sånt kan skje. De tok det fint, sier Haukås.

- Uvirkelig
- Hvordan opplevde du selv tsunami-varselet?

- Jeg var her også under tsunami-katastrofen 2. juledag, så dette var ubehagelig. Det føles nesten uvirkelig når tsunami-varselet går så kort tid etter katastrofen, sier Haukås.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere