RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenns nye Asia-favoritt

Sist oppdatert:
Thailand kan få konkurranse fra sin nabo i sør.

(SIDE2): I 2007 ble Malaysia kåret til «beste internasjonale reisemål» av det amerikanske reisemagasinet Global Traveler. I mange år har Malaysia som turistnasjon ligget i skyggen av Thailand, men nå har landet fått en etterlengtet opptur.

Nå smir landets turistmyndigheter mens jernet er varmt.

Aktiv ferie
- Malaysia tilbyr et stort utvalg attraksjoner som fine strender, golfbaner i verdensklasse og andre interessante utflukter. Vi gleder oss over at andre har oppdaget det, sier Madzwin Zainal Abidin, leder ved turistkontoret i Norden.

Borneo og Malaysia er også kjent som et dykkerparadis, med koraller og et dyreliv som ikke står tilbake for noe annet i verden.

I fjor opplevde Malaysia en turistøkning fra Norden på 41 prosent. Utvalget av aktiviteter og lave priser har bidratt til at interessen har økt enormt det siste året. Det er den svenske valutaforhandleren X-change som har regnet ut at Malaysia er det billigste landet å feriere i denne vinteren.

Ingen charterfavoritt
Star Tour har både Thailand, India, Kambodsja og Vietnam som aktuelle reisemål, men Malaysia er ikke noen favoritt her i Norge.

- Vi har hatt Malaysia i vårt program noen år, men på grunn av liten etterspørsel tok vi det ut, sier informasjonssjef Lena Petersson.

- Det er et spennende land, men som reisemål er ikke på «drømmetoppen» for nordmenn ifølge vår siste undersøkelse, men jeg blir ikke forundret om det krabber oppover på listen i løpet av de neste årene. Landet har mye å by på, mener hun.

I undersøkelsen fra Star Tour er det ikke mer enn 1,4 prosent som drømmer om å reise til Malaysia. Til sammenligning var det 10,7 prosent som stemte på Maldivene.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere