RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge bidrar med 30 millioner etter jordskjelv

- Nå må det internasjonale samfunnet trå til for å hjelpe , sier utenriksminister Børge Brende.
- Nå må det internasjonale samfunnet trå til for å hjelpe , sier utenriksminister Børge Brende. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norge bidrar i første runde med 30 millioner kroner etter jordskjelvet i Nepal.

- Nå må det internasjonale samfunnet trå til for å hjelpe. Norge varsler derfor allerede nå at vi vil bidra med 30 millioner kroner til nødhjelpsarbeidet, sier utenriksminister Børge Brende.

- Opp mot tusen mennesker skal være omkommet i dagens jordskjelv i Nepal, og enda flere såret. Våre tanker går til dem som er rammet og til det nepalske folk. Det er mange som har mistet sine kjære og enda flere som er skadet og som opplever store ødeleggelser av hjem og byer, sier han. 

Brende sier det er viktig å få oversikt over behovene slik at hjelpeinnsatsen kan settes inn raskt og effektivt. Pengene vil gå via FN-systemet, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Statsminister Erna Solberg, her ved et pressemøte før helgens Høyre-landsmøte, frykter at antall døde kan bli veldig høyt etter det kraftige jordskjelvet i Nepal lørdag.

Bekymret statsminster

Statsminister Erna Solberg er bekymret for innbyggerne i Nepal.

– Det er jo helt forferdelige dødstall vi så langt har hørt, og de kan sikkert komme til å stige etter hvert, sier Erna Solberg til NTB.

– Vi vet at i land som Nepal, som er ganske fattige, og der huskvaliteten kanskje ikke er god nok for den typen jordskjelv, så kan tallene og ødeleggelsene bli veldig store, sier hun.

Nepalske myndigheter meldte lørdag ettermiddag norsk tid at minst 688 mennesker hadde mistet livet i skjelvet.

Les mer: Dødstallene stiger etter kraftig jordskjelv i Nepal

– Det er viktig at vi får oversikt over om og eventuelt hvilke nordmenn som er der. Så skal vi selvfølgelig bidra til å hjelpe. Nepal er et land som kan komme til å trenge hjelp gjennom katastrofemekanismene vi har, sier Solberg.

Det er trolig minst 150 nordmenn i Nepal. Hittil er det ikke meldt om skadde eller omkomne blant disse.

Utenriksdepartementet har løpende kontakt med ambassaden i Kathmandu og arbeider for å få oversikt over norske borgere i Nepal.

Publikum som er bekymret for familie/venner i Nepal kan kontakte UD på telefon 23 95 13 00.

En skadet person får medisinsk hjelp etter det kraftige jordskjelvet som rammet Nepal i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere