Gå til sidens hovedinnhold

Norge ble varslet om terrorarrestasjoner

Til sammen åtte personer ble pågrepet i forbindelse med en antiterroraksjon i København tirsdag kveld. PST visste om aksjonen, men vil ikke kommentere om norske statsborgere er involvert.

Det var ved 19-tiden tirsdag at dansk politi slo til mot en leilighet i Ishøy utenfor København. Til sammen ble åtte personer arrestert mistenkt for terrorvirksomhet.

Ifølge den svenske avisen Aftonbladet var tre av de arresterte svenske, mens en annen av de arresterte er marokkaner. Nasjonaliteten til de andre fire er ikke kjent.

Kan ikke kommentere
Politiets sikkerhetstjeneste i Oslo sier at de er informert om aksjonen, men informasjonssjef Trond Hugubakken i PST vil ikke si om nordmenn er involvert.

- PST ikke kan kommentere den aksjonen i det hele tatt. På spørsmål om det er norske borgere involvert er mitt svar at jeg ikke kan kommentere det, sier Hugubakken til TV 2 Nettavisen.

Han bekrefter at PST er informert om aksjonen, men vil ikke si om de hadde kjennskap til den på forhånd.

- Jeg kan heller ikke gå inn på når vi bli informert, sier Hugubakken.

Tause myndigheter
Danske myndigheter er tause om den arresterte 38 år gamle marokkaneren, som onsdag ble varetektsfengslet i 13 dager med brev- og besøksforbud.

Sjefkriminalinspektør Per Larsen i København-politiet vil bare si at saken er en utleveringssak, og overvåkingspolitiet PET sier ingenting.

Saken ble behandlet bak såkalt "dobbelt lukkede dører", noe som innebærer at heller ikke siktelsen mot marokkaneren blir offentliggjort. Danske og svenske medier skriver at terrorhandlingen skal ha vært et drap. Mannen skal ha virket rolig og uberørt i retten, og han skal ha svart på dansk på spørsmål fra dommeren.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar