Norge fordømmer drapet på Yassin

- Drapet på sjeik Yassin har ført til en meget farlig situasjon, sier utenriksminister Jan Petersen (H), som fordømmer henrettelsen av Hamas-lederen.

22.03.04 12:44

Utenriksministeren gjorde det tidlig klinkende klart at Norge tar sterk avstand fra henrettelsen av hamaslederen sjeik Yassin.

- Situasjonen i Midtøsten har stått i stampe i lang tid nå. En aksjon som dette vil motvirke å få tingene tilbake på sporet. Den sementerer og forsterker en allerede vanskelig situasjon, sier Petersen til TV 2 Nettavisen.

Frykter ny voldsspiral
Norges utenriksminister sier videre at han frykter gårsdagens henrettelse vil åpne for at voldsspiralen kan ta av på nytt. I første omgang fremkalle nye aksjoner fra Hamas.

- Vi er på det rene med at Hamas har stått bak en rekke terroraksjoner, noe vi har tatt skarp avstand fra. Dette rettferdiggjør imidlertid ikke utenomrettslige henrettelser, som vi nå har sett et eksempel på, heter det i en uttalelse fra Utenriksdepartementet.

Gir israelerne beskjed
- Kommer du til å kontakte Israels statsminister Sharon om denne saken?

- Nei, det vil jeg ikke. Vi kommer til å meddele israelerne om våre uttalelser, sier Petersen på telefon fra Berlin.

- Drapet på Sheikh Yassin har ført til en meget farlig situasjon. Jeg oppfordrer partene til å avstå fra ytterligere voldshandlinger og snarest legge forholdene til rette for iverksettelse av veikartet for fred, heter det i utenriksministeren sin uttalelse mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag