Norge fordømmer Hizbollah

Utenriksdepartementets spesialutsending til Midtøsten sier at Norge fordømmer angrepene fra Hizbollah og krever at soldatene blir satt fri.

13.07.06 10:01

Utenriksdepartementets spesialutsending til Midtøsten, Svein Sevje, sier til Kanal 24 at UD vurderer situasjonen som meget alvorlig.

- Vi vurderer den som meget alvorlig, og har fordømt angrepet, og bedt om at disse soldatene blir satt fri. Konsekvensen av det som nå skjer med de israelske angrepene vurderer vi som meget, meget alvorlig, og vi har også oppfordret til at det ikke eskalerer ytterligere, sier Sevje til Kanal 24.

- Er det trygt for nordmenn å oppholde seg i dette området nå?

- Vi har lagt inn nye reiseråd og maner til forsiktighet, og vi forsøker å få oversikt over hvor nordmennene er, og i hvilken grad de trenger hjelp fra ambassaden, sier Sevje til kanalen.

- Hvordan gjør UD Norges syn kjent?

- Utenriksministeren snakker med kolleger, vi forsøker å holde kontakt med FN-systemet. Men mer direkte, i forhold til det som skjer akkurat nå, med bombing av flyplassen og eskaleringen, må vi vurdere utover dagen, sier Sevje.

- Hvordan reagerer UD på dagens angrep fra Israel?

- Vi fordømmer først og fremst Hizbollah. Utenriksminister Jonas Gahr Støre har sagt at Israel har rett til å forsvare seg, men vi ser at konsekvensen er meget alvorlige for Libanon dersom Israel skader infrastrukturen. Dette vil påvirke hele regionen, sier Sevje til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.