RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge gir 10 millioner for å hjelpe rohingyaene

En båt full av flyktninger fra rohyinga-folket og fra Bangladesh venter på å bli reddet utenfor Indonesia. Foto: Reuters / NTB scanpix
En båt full av flyktninger fra rohyinga-folket og fra Bangladesh venter på å bli reddet utenfor Indonesia. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: Antara Foto
Norge gir 10 millioner kroner til lokale tiltak for å hjelpe rohingyaene i Myanmar.

Det opplyste statssekretær Morten Høglund (Frp) i Utenriksdepartementet på en stor konferanse om rohingya-minoriteten i Oslo tirsdag.

Pengene skal brukes til lokale tiltak i Rakhine-delstaten i Myanmar for både den muslimske minoriteten rohingya og buddhistene. Målet er å dempe spenningene mellom folkegruppene, bedre levekårene og hindre at folk flykter til sjøs.

– Dette er en av de fattigste delstatene i Myanmar. Utviklingsmessig står denne staten tilbake, så det er behov for å gjøre noe så de ikke begir seg ut på disse farefulle ferdene. De må se håp, sier Høglund til NTB.

Han understreker at millionene kommer i tillegg til den støtten Norge allerede gir til Myanmar.

Norge tar løpende opp situasjonen for minoriteten med myndigheten i landet, ifølge Høglund.

– Når man har bodd så lenge i landet som denne gruppen har, er det helt meningsløst at de ikke skal gis statsborgerskap og fulle rettigheter, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere