RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge gir 30 millioner til nødhjelp i Gaza

Utenriksminister Børge Brende (H) sier at Norge gir 30 millioner kroner til humanitære organisasjoner som arbeider med nødhjelp på Gazastripen.

– FN har slått fast at det er en ren humanitær nødssituasjon i Gaza. I dag bevilger vi 30 millioner kroner for å hjelpe til med medisiner og å hjelpe de barna som trenger behandling, sier Brende til NRK.

Midlene gis til FN og det internasjonale Røde Kors og andre humanitære organisasjoner som driver virksomhet på Gazastripen, ifølge utenriksministeren.

Brende har vært i New York siden mandag for å forsøke å bidra til det diplomatiske arbeidet mot en våpenhvile i Midtøsten.

Lørdag ble det kjent at FNs sikkerhetsråd er enige om en felles appell der Israel og palestinere blir bedt om å inngå våpenhvile. Landene uttrykker også stor bekymring for de sivile på begge sider av konflikten.

Hittil er 135 palestinere er drept og flere hundre såret etter at Israel tirsdag startet militæraksjonen «Operation Protective Edge».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere