RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Reuters/Scanpix)

Norge og verden vil ha Kerry

Norge og verden vil ha John Kerry inn i Det hvite hus. En meningsmåling blant mennesker i 35 land viser flertall for den demokratiske presidentkandidaten i 30 av landene, blant dem Norge.

I Norge foretrekker 74 prosent av de spurte Kerry, mens bare 7 prosent vil ha sittende president George W. Bush gjenvalgt. Bush har heller ikke tillit i land som tradisjonelt har tilhørt USAs allierte, går det fram av målingen.

Selv i Storbritannia, der statsminister Tony Blair har vært Bushs viktigste allierte i krigen mot terror, sier bare 16 prosent at de foretrekker den sittende presidenten, mot 47 prosent for Kerry. I USAs naboland Canada er tallene 61-16 i Kerrys favør.

Et flertall av de spurte i til sammen 31 land sier USAs utenrikspolitikk har gått i gal retning etter at Bush overtok makten i januar 2001.

- Det maner til ettertanke at denne stemningen også preger land som har sendt soldater til Irak, sier meningsmåler Doug Miller.

Viktigste unntak fra regelen er det forholdsvis ferske NATO-landet Polen, der tallene er 31 mot 26 prosent i Bushs favør. Meningsmålingen som ble offentliggjort onsdag, ble foretatt av selskapet GlobeScan og universitetet i delstaten Maryland i juli og august i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere