RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge på givertoppen

Sist oppdatert:
Norge er blant landene i verden som har gitt mest penger til ofrene for flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia.

Norge ligger på femte plass på FNs statistikk over hvor mye støtte verdens land har gitt eller bundet seg til å gi til de flodbølgerammede områdene i Asia, skriver svenske Dagens Nyheter. Til sammen har den norske stat gitt 475 millioner kroner.

Det er over tre ganger så mye Sverige, som havner på 17. plass i statistikken.

Japan er det landet som har gitt aller mest til ofrene, cirka 3,5 milliarder kroner. Det tilsvarer drøyt 22 prosent av den samlede støtten. Etter Japan følger Storbritannia, USA, Tyskland og Norge.

Til sammen har landene betalt ut eller er på vei til å betale ut drøyt 15 milliarder kroner. Summen landene har snakket om å gi, er nesten dobbelt så stor, på totalt cirka 29 milliarder, skriver avisen.

Som gruppe er det privatpersoner som har gitt mest til flodbølgeofrene, viser FN-statistikken. Private givere har bidratt med omtrent 4,1 milliarder kroner, 26 prosent av alle pengene som er blitt betalt til sammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere