RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge reiser Tibets flagg på Nordpolen

Den norske polfareren Inge Solheim reiser det tibetanske flagget på Nordpolen i protest mot Kina.

Den norske polfareren Inge Solheim forteller at han reiste det tibetanske flagget på Nordpolen på mandag for å protestere mot Kinas brudd på menneskerettigheter i Himalaya-regionen.

Solheim sier over satellittelefon til Reuters at han håper stuntet vil få myndigheter og ordinære folk til å støtte tibetanernes sak.

Toppen av verden
- Denne symbolismen er enorm fordi Kina har tatt et stort steg for å få Den olympiske flammen på Mount Everest, til toppen av verden som de sier. Men det er jo ikke toppen av verden. Nordpolen er toppen av verden, og tibetanernes sak bør være på toppen av våre tanker, sier han til Reuters.

Forrige uke truet Kinas ambassadør til Oslo, Gao Jien, med at Norge ville gå glipp av en milliardavtale hvis norske myndigheter boikottet OL-seremonien i Beijing. Men Solheim mener at Norge og andre land ikke må la seg styre av slike trusler.

Brutalt tyranni
- Den norske regjeringen og andre regjeringer må støtte dem (tibetanerne) i deres kamp. Det til tross for at de risikerer å gå glipp av forretningsavtaler eller at de mister forholdet sitt til Kina. Hvem vil egentlig gjøre forretninger eller være venner med et brutalt tyranni? sier Solheim.

Dette er åttende gangen at Solheim er på Nordpolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere