Norge sentral i arbeidet med FN-reformer

Foto: (AFP/Scanpix)

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson møter FNs generalsekretær Kofi Annan tirsdag for å legge fram forslag til reform av FNs utviklingsaktiviteter.

21.06.04 15:22

Hovedforsamlingen skal til høsten utarbeide nye retningslinjer for FNs utviklingsarbeid, og Norge har sammen med seks andre land utarbeidet en serie forslag for å styrke og effektivisere organisasjonens utviklingsarbeid.

De seks landene er Nederland, Storbritannia, Sverige, Tyskland, Danmark og Sveits. De sju samarbeidslandene har konsentrert seg om forslag som vil øke effekten av FNs bidrag til utvikling og bekjempelse av fattigdom.

- Dette arbeidet med utvikling og fattigdomsbekjempelse i utviklingsland er en helt sentral oppgave for FN. Men for at organisasjonen skal kunne gjøre dette effektivt, trengs det betydelige reformer, noe Bondevik-regjeringen legger opp til, fremholder Frafjord Johnson.

Blant forslagene til reformer står et styrket samarbeid med viktige giverorganisasjoner. For å gjøre dette enklere, blir det foreslått å styrke samarbeidet mellom de enkelte giverland.

Det er ventet at de nye retningslinjene skal vedtas under høstsesjonen i FNs hovedforsamling.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag