RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge sjekker om barn er bortført

Foto: Arne Lutro
Sist oppdatert:
Justisdepartementet har i dag sendt to personer til Thailand for å undersøke risikoen for bortføring av barn i katastrofeområdet.

Statssekretær Rita Sletner reiser på vegne av justisministeren.

- Statssekretæren skal forhøre seg og få et bilde av situasjonen når det gjelder risikoen for bortføring av barn i katastrofeområdet. Hun er opptatt av både nordmenns situasjon, og generelt situasjonen med kriminalitet knyttet til barn, sier informasjonssjef Cathrine Kjelland i Justisdepartementet til TV 2 Nettavisen.

Sletner reiste fra Norge torsdag, og er ventet å være framme i Thailand fredag.

- Barn er sårbare
Statssekretæren reiser sammen med politimester Beate Gangås i Politidirektoratet. Sammen skal de blant annet se nærmere på forhold knyttet til risikoen for bortføring av barn etter florbølgekatastrofen.

- Barn er spesielt sårbare i en krisesituasjon. Sletner og Gangås reiser sammen som et team som skal undersøke dette nærmere, sier Kjelland.

De to skal også sette seg inn i det praktiske hjelpearbeidet i området.

Huuse og psykolog
Også fungerende sjef for Nye Kripos, Arne Huuse, er på vei til Thailand.

- Han reiser fordi han vil ned å snakke med de av sine ansatte er der nede, og som har en veldig vanskelig oppgave der nede. Huuse er bekymret for sine ansattes ve og vel, og vil forsikre seg om at alle har det bra, sier visepolitimester Siri Frigaard i Nye Kripos til TV 2 Nettavisen.

Med seg har Huuse en psykolog.

- Psykologen vil snakke med de ansatte, og mulig avdekke om noen har antydning til problemer. Det for å vurdere om noen vil hjem, sier Frigaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere