RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge sletter Senegals gjeld

Regjeringen har i dag besluttet å slette Senegals 236 millioner kroner store gjeld til Norge.

Dette går frem av en pressemelding sendt ut av Utenriksdepartementet fredag. Tidligere har Norge slettet 225 millioner kroner av senegalesisk gjeld, og totalt er det dermed snakk om et beløp på nærmere en halv milliard kroner.

Avtalen bygger på en multilateral rammeavtale som ble undertegnet i juni 2004 i den såkalte «Parisklubben», som er et fellesforum for kreditorlandene. Det ble da besluttet å slette all gjeld til Senegal i forbindelse med et gjeldsletteinitiativ for de fattigste og mest gjeldstyngede landene.

Etter avtalen pliktet Norge å gi Senegal en gjeldsreduksjon på 63 millioner kroner, men på eget initiativ har regjeringen valgt å stryke all gjeld for å gi et ekstra bidrag til fattigdomsreduksjon.

Gjelden skriver seg for det meste fra norske leveranser og eksportgarantier for skipsutstyr til Senegal. Gjeldsslettingen vil ikke gå utover bistand til andre fattige land, men kommer istedenfor i tillegg.

Etter Tanzania, Benin og Ghana er Senegal det fjerde landet som får slettet all gjeld til Norge. Den totale gjeldsslettingen beløper seg til over 1,85 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere