Norsk ambassade fikk lik på trappen

Protestanter plasserer kisten med den drepte aktivisten Thambithurai Sivakumaran foran ambassadebygget. Demonstrantene hevder tamilgeriljaen står bak drapet, og at Norge støtter geriljaen.

Protestanter plasserer kisten med den drepte aktivisten Thambithurai Sivakumaran foran ambassadebygget. Demonstrantene hevder tamilgeriljaen står bak drapet, og at Norge støtter geriljaen. Foto: (AFP/Scanpix)

Rasende demonstranter plasserte mandag kisten med liket av en drept tamilsk politiker utenfor den norske ambassaden i Sri Lankas hovedstad Colombo.

20.09.04 12:06

Flere titall tilhengere av regjeringspartiet EPDP plasserte for en kort periode trekisten med liket av Thambithurai Sivakumar utenfor ambassadens port, og forlangte at Norge gjør noe for å få i gang fredsprosessen igjen.

Fredsforhandlingene har stått på stedet hvil siden april i fjor.

Sivakumar, som var en høylytt motstander av de tamilske tigrene, ble skutt og drept da han var ute og syklet sammen med sin datter sist helg. Han er dermed det foreløpig siste offeret for urolighetene som den siste tiden har truet våpenhvilen fra februar 2002.

Opprørerne klarte å ta livet av Sivakumar fordi Norge har mislyktes med å håndtere den fastlåste fredsprosessen, mener Nelson Edirisinghe, som er talsmann for partiet EPDP.

Spesialutsending Erik Solheim klarte ikke å få fredsprosessen i gang igjen da han besøkte Sri Lanka sist uke.

Mer enn 60.000 mennesker ble mellom 1972 og 2002 drept under kamper mellom regjeringsstyrker og de tamilske tigrene, som kjemper for et eget hjemland for Sri Lankas tamilske mindretall.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.